Toinen raskaus on alkanut paljon epädramaattisemmin kuin ensimmäinen.

Raskaustestin tein viime viikolla. En edes muista mikä päivä, mutta rv 4+1 se raskauslaskurin mukaan oli. Kohdattiin miehen kanssa nämä elämän suurimmat uutiset taas vessassa, testi tekeytyi perinteisesti pesukoneen päällä. Plussatulos ei aiheuttanut suurta järkytystä mihinkään suuntaan. Mies avasi oluen ja alkoi itselleen tyypillisesti pohtimaan isomman asunnon hankintaa. Minä puolestani vedin pari keksiä ja mietin, että miltähän se äitiyspakkaus tänä vuonna näyttää. En kuitenkaan edes jaksanut napsauttaa läppäriä auki tarkistaakseni asiaa.

Viime kerralla emme kertoneet kenellekään ennen kuin oltiin päästy vaaranviikkojen ohi. Tällä kertaa yritimme samaa, mutta siitä mitään tullut. Oltiin nimittäin anoppilassa viikonloppu. En pystynyt pitämään suutani kiinni, kun kävi ilmi, että miehen veljen perheessä tehtaillaan myös vaippa-apinaa. Kerroin myös yhdelle leikkisäitikaverilleni, jonka kanssa suunnittelimme viime kesänä raskailevamme yhtä aikaa, mutta joka käykin synnärillä parin viikon sisään. Kiva kuitenkin ehtiä olemaan hetki raskaana yhtä aikaa.

Ei tää kyllä vielä tunnu missään. No vähän väsyttää ja nipistelee mahassa, mutta däts it. Huomenna pitäisi pikkuotuksen sydämen alkaa sykkiä. Se onkin hyvä päivä, koska hautomolla on sairaan pitkä ja stressaava työpäivä normaaliin verrattuna.